Plts Naam speler Totaal + + + 1 Nick van Rossum 54,62 + + + 2 Raymond Deenstra 43,05 + + + 3 Michel de Jongh 41,33 + + + 4 Nick den Ouden 40,19 + + + 5 Sebo Woldringh 35,18 + + + 6 Cees Thomas 35,02 + + + 7 Edwin Ludwig 28,85 + + + 8 Peter van Essen 28,71 + + + 9 Rein Akkerman 27,94 + + + 10 Pieter Sandberg 25,12 + + +

 BRIAN SCHUTZ CLUBKAMPIOEN 2016

Brian-S.png

Brian Schutz wint in Portugal het clubkampioenschap 2016 na een spectaculaire eagle op de 18e hole waardoor hij één puntje meer dan Benno op zijn scorecard mocht noteren. Hij laat dus zijn naam voor de derde keer op het befaamde blauwe jasje borduren. Gelukkig vloog Benno Honsdrecht niet met lege handen naar huis. Hij won namelijk de Mike Reddering Trofee met een score van 38 stablefordpunten op de laatste dag. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de algemene ledenvergadering van de YGGC.

P3.png

P2.png

P1.png

P4.png

P6.png

P7.png

P8.png

P5.png

Beste vrienden,

Ik deed na een paar jaar afwezigheid weer mee met de altijd leuke Clubkampioenschappen. Ik kan jaarlijks niet zoveel meedoen met de gewone wedstrijden van de club vanwege mijn drukke leven, in de golfsport. Daarom vind ik het altijd zo top dat ik wel mee kan met deze wedstrijd.

Ik heb zelf het idee naar voren gebracht om de wedstrijd een keer 3 dagen op deze schitterende baan Monte Rei te spelen, en voor mijn gevoel was dat toch wel een groot succes. Ik vond het natuurlijk helemaal mooi doordat ik nog eens won ook. Haha! Dit jaar was het toch wel speciaal omdat we zulk mooi weer hadden en we hebben ook erg veel gelachen.

Daarnaast vond ik de memorial zoals als gebruikelijk dit jaar wel heel intens en mooi gesproken door onze voorzitter, mijn complimenten daarvoor!!! Ik weet hoe moeilijk het is. Ook wil ik al mijn flightgenoten waarmee ik speelde bedanken voor de leuke dagen.

En vooral de laatste dag was erg speciaal want mijn concurrenten waren goed op dreef, alleen de laatste paar holes werden ze toch wel een beetje zenuwachtig. Wat we alleen niet wisten is dat Benno een geweldige laatste ronde had gespeeld daarom dachten mijn flightgenoten dat het tussen ons ging. De laatste hole was dus uiteindelijk belangrijk. Ik had een goeie drive en had op de Par 5, nog 178m over naar de vlag. Dus ging ik er maar voor en en mijn ijzers zat er goed op. En ik sloeg hem op 4m van de vlag.

Toen ik op de laatste hole de green op liep wist ik nog niet dat ik de putt moest holen om te winnen. Ik kreeg deze informatie van 1 van YGGC'ers. En moest de dus de putt er dan toch maar indoen anders was het donker. Maar het lukt gelukkig ook!!! Mannen ik heb nog nooit een wedstrijd gewonnen met op de laatste hole een eagle!! Ik kan je zeggen, al heb ik al veel toernooien gespeeld, het gaf mij toch een heel speciaal gevoel.

Ik wil bij deze iedereen bedanken en tot volgend jaar. Ik hoop dat we volgend jaar weer op zo'n mooie baan gaan spelen en zeker met dit lekkere weer.

Toppers bedankt!! Met vriendelijke groet,

Brian Schutz

MARCEL MOURITZ MATCHPLAY KAMPIOEN 2016

Marcel-VS-Nick.png

Dinsdag 4 oktober is de finale gespeeld van de clubkampioenschappen Matchplay 2016. Op Spaarnwoude, met dank aan Hans de Wijs,  traden Marcel Mouritz en regerend kampioen Nick van Rossum tegen elkaar in het strijdperk. Marcel met handicap 7,0 moest Nick met handicap 8,6 één slag toegeven.

Op de eerste hole sloeg Marcel direct zijn slag en kwam hij 1 up. Drie holes later leek Nick weer terug te komen in de wedstrijd en maakte all square. Marcel sloeg daarna 4 parren en 1 birdie en stond 5 up.  Nick kon zijn achterstand niet meer inhalen en verloor zijn titel aan Marcel. 

Wij feliciteren Marcel met deze prachtige prestatie. Na vijf sterke ronden bleek hij de terechte kampioen uit de 32 deelnemers dit jaar. Ook deze  prijsuitreiking vindt plaats tijdens de algemene ledenvergadering van de YGGC.

A3 WINT "DE UITSMIJTER"

Adri.png

A3 Resink, Adrie Reusink, nee Adri Ruesink wint het lijstje "De Uitsmijter"van Sluispolder, in memory of Jan Otsen, designed by www.thewhitelist.nl. Hij krijgt dus een shirt met goed gespelde initialen van www.possen.nl kado. Tweede werd Hans van der Puttenhij mag dan eindelijk aanschuiven bij zijn eigen gesponsorde wijnproeverij. Derde werd Knupfer, zijn Fintstone car krijgt een APKtje van de man die vandaag de longest sloeg, Cees Thomas. De Neary werd geslagen door Mark Hunneman. Zij mogen een glaasje www.vino-tuyyo.com op Jan Otsen drinken. De grote POTY winnaar is Nick van Rossum. 

Nick.png

Klomp.png

Bad.png

Turn.png

Moon.png

Gezellig.png

A3_eten.png

Vanmorgen, de dag van de wedstrijd, vroeg opgestaan. Kon ik nog net even met Luiten bellen voor wat tips en tricks. Hij had haast maar was in een zeer goede stemming en  onderweg naar Spijk. Het worden er  – 7 vandaag wist hij al te melden. Zijn geheim: “Bij elke bal die je speelt”, zei hij, “moet je je geest helemaal leegmaken en vooral niet meer nadenken. In Japan noemen ze dit Muhsin. Niet echt bekend in Nederland dus aub hou dit onder ons anders heeft het geen voordeel”.

Toch nog wel even doorgevraagd of hij dit echt met niemand had gedeeld.  Hij wilde alleen kwijt dat het een landelijke sportorganisatie betrof die de Muhsin ‘zeer succesvol’, bestuurlijk hebben ingezet. Voetbal, vroeg ik nog, maar hij had al opgehangen.

Aldus fris en vol goede moed aan de eerste negen begonnen en het werkte. 21 stables. Zonder al te veel moeite en nauwelijks aangeslagen door de bijzondere onderwerpen die zoal ter sprake kwamen in onze flight. De bilspier, de prostaat, de stoelgang in samenhang met andere excreties en natuurlijk de baan zelf. Ik ben redelijk nieuw en werd verteld dat dit zo’n beetje de gebruikelijke onderwerpen zijn in een flight.

De haring met korenwijn midway was een aangename verrassing en de symboliek van de uitsmijter kwam aan. De tweede negen begon met twee strepen, maar geleidelijk kreeg Muhsin weer grip en begon de swing weer te lopen. Het werden 17 stables.

Een prachtige middag en goed gezelschap. Met bijzondere dank aan Marc, Michel en Michael, Adri Ruesink alias Adrie Reusink. Reusnik of gewoon Rues.

UITSLAG

1)A Ruesink  38

2)H vd Putten 35

3)EP Knupfer 33

4)B Honsdrecht 32

5)R Akkerman 31

6)E Smith 30

7)C Thomas 30

8)N v Rossum 30

9)M de Jongh 30

10)L v Trigt 29

SEBOOTJE WINT NAARDERBOS

Sebootje-Naarden.png

Sebo Woldringh mag zijn tweede lijstje dit jaar, nu van Naarderbos, designed by www.thewhitelist.nl, mee naar huis slepen en krijgt een shirt van www.possen.nl kado. Die BMW moet hij direct weer terugbrengen. Tweede werd Ernst Seunkehij mag een wijnproeverij bijwonen gesponsord door Hans van der Putten. Derde werd Nick van Rossum, zijn rammelbak krijgt een APKtje van Cees Thomas. De Longest was van Dennis den Hartog, en de Neary werd geslagen door Erik Smith, de beste vriend van JB. Zij mogen met een Spaans flesje www.vino-tuyyo.com hun meisje verleiden. 

Luchtfoto.png

Naardenbos.png

BMW.png

Op de Amsterdamse mijn 1e YGGC-lijstje mogen binnentikken. Helaas, helaas was de baan non-qualifying en dus geen hcp verlaging.

Dan, zoals aangekondigd in mijn vorige verslag, moest het maar gebeuren op Naarderbos….. Voor mij de zoveelste, nieuwe baan en flightgenoot en “”lifter”” Lennart van Trigt, voerde direct de druk op “”Vandaag weer 40 puntjes, Seeb??””

Tja, het ging eigenlijk wel lekker. Sommigen ballen richting de green waren soms van het niveau “”een schande voor de golfsport””, maar ik sprokkelde zo wel mijn puntjes bij elkaar. En met op hole 14 zelfs een heuse birdie. Mijn eerste birdie in mijn nog korte golfcarrière ! De dag was nu al geslaagd! Gestaag werkten wij, met ook een Wilfred Mooy, als laatste flight onze holes af.

Volgens mij alle drie wel lekker gespeeld en op naar het clubhuis waar de heren Gentlemen met smart zaten te wachten op de drie ontbrekende kaarten. Tellen, rekenen en uiteindelijk bleek ik met 35 puntjes keurig in mijn buffer gespeeld te hebben. Zo heet dat toch?

Ernst Seunke, zat met ook een score van 35, al een uurtje te oefenen op z’n overwinningsspeech. Echter mijn 2e 9 holes hadden 19 punten opgeleverd en dat was genoeg voor mijn 2e lijstje. Sorry Ernst J

Na  mijn welgemeende dankwoord aan een ieder hebben we nog een biertje/wijntje gedaan om vervolgens in een kleine setting te genieten van de culinaire kunsten van Naarderbos.

De volgende dag kreeg ik nog bericht van Mark Hünneman dat de CBA regeling(??) van toepassing was waardoor mijn hcp toch ook nog wat verlaagd mocht worden. Wat een feest.

“”Sluispolder, ik kom er aan !””

Met swingende groet,

Sebo Woldringh

UITSLAG:

1) Sebo Woldringh 35 

2) Ernst Seunke 35

3) Nick van Rossum 33 

4) Cees Thomas 31

5) Jouke Brouwer 30

6) Willem Vos 29

7) Wilfred Mooij 29

8) Jan Sandberg 29

9) Erik Smith 29

10) Dennis den Hartog 28

FEDDO'S  FEESTJE

Feddo.png

Feddo Kuiper mag het Olympus lijstje, designed by www.thewhitelist.nl, onder zijn kussen leggen en krijgt een shirt van www.possen.nl kado. Tweede werd Michel de Jonghhij mag een wijnproeverij bijwonen gesponsord door Hans van der Putten. Derde werd Michael Tugendhaft, zijn batmobiel krijgt een APKtje van Cees Thomas. De Longest was van Adri Reusink, en de Neary werd geslagen door JB himself. Zij mogen een Spaans flesje www.vino-tuyyo.com opslurpen. 

Ron.png

Hans.png

Bladeren.png

Ballen.png

UITSLAG 

1:Feddo Kuiper 38

2:Michel de Jongh 35

3:Michael Tugendhaft 33

4:Pieter Sandberg 33

5:Willem Vos 32

6:Jouke Brouwer 32

7:Raymond Deenstra 32

8:Peter van Essen 32

9:Hans vd Putten 31

10:Ron v Doesburg 31

Verslag volgt asap

DE DROOMBAAN VAN JACK

Jack.png

Jack van Gelder mag het lijstje voor Almeerderhout, ontworpen door www.thewhitelist.nl, bij Ziggo hangen en krijgt een shirt van www.possen.nl kado. Tweede werd JBhij mag een wijnproeverij bijwonen gesponsord door Hans van der Putten. Derde werd Nick van Rossum, hij krijgt een rijsttafeltje aangeboden door Sebo Woldringh. De Longest was van Adri Reusink, en de Neary werd geslagen door Jack himself. Zij mogen een Spaans flesje www.vino-tuyyo.com wegtikken. 

Almeerderhout-sky.png

Zwaan.png

Clubhuis.png 

Verbazing, ongeloof en onrust in het perscentrum van de Almeerderhout. Normaal gesproken heerst er een serene en beschaafde sfeer in het domein van de journalisten maar nu was er een samenscholing van tientallen tv ploegen en naar schatting 60 schrijvende journalisten uit binnen- en buitenland. “Did you see it ?”. “Incroyable”. “ Dass ist mal fabelhaft”.

Van Gelder heeft gewonnen. Brian ? Nee die oude kale, zijn vader. “Maar dat kan toch helemaal niet. Wij hebben hem op de eerste t-box zien afslaan. Niet om aan te zien. Volgens ons heeft hij zijn bal mismoedig opgepakt na slag 3 op hole 1”.

Uiteraard zocht men onmiddellijk naar de flightgenoten Mouritz en Den Ouden die deze opmerkelijke score van 40 punten van dichtbij hebben gadegeslagen. Beiden toonden een gevoel van trots en eer. “Het was een groot voorrecht dat wij deze historische ronde van Jack mochten begeleiden”. Bijna alle afslagen waren recht en behoorlijk in afstand, zijn tweede slagen verbluffend precies en op de green was er onmiddellijk sprake van Jack de Puttelare”.

De winnaar zelf had zich teruggetrokken in zijn motorhome en genoot met zijn trainers en coach van deze mijlpaal waarop men zolang had moeten wachten. Sigarenrook steeg op uit de geopende ramen en uiteindelijk na bijna een uur stond Jack temidden van flitsende fotografen, draaiende camera’s en duwende journalisten.

“Jammer dat mijn approaches van een meter of 60 niet naar wens liepen en dat ik met mijn afslag die achteraf de Neary opleverde geen birdie wist te scoren. Het is heerlijk om te winnen en dat er dan toch nog een paar kleine punten in mijn spel zijn waaraan geschaafd moet worden”.

De volgende ochtend werd ik wakker en stootte mijn grote teen tegen het lijstje dat ik als winnaar mee naar huis mocht nemen. Ook nog een bon voor een overhemd trof ik aan. Ik had dus niet alles gedroomd maar wel heerlijk geslapen.

Jack van Gelder

UITSLAG

1:Jack van Gelder 40 punten

2:Jouke Brouwer 35

3:Nick van Rossum 34

4:Peter van Essen 33

5:Marcel Mouritz 33

6;Wilfred Mooij 32

7:Guido Dukker 31

8:Ad Westerhof 30

9:Hans de Wijs 29

10:Michael Tugendhaft 28

JB SLAAT WEER TOE...

SW-Jouke.png

Jouke Brouwer mag het lijstje voor Spaarnwoude, ontworpen door www.thewhitelist.nl, in zijn kantoor hangen en krijgt een shirt van www.possen.nl kado. Tweede werd Pieter Shij mag een wijnproeverij bijwonen gesponsord door Hans van der Putten. Derde werd FiscalPro Erik Smith, hij krijgt het APKtje van Cees Thomas voor zijn VOLVO. De Longest was van Theo Houtman, en de Neary werd geslagen door Erik Smith. Zij mogen een Spaans flesje www.vino-tuyyo.com opslurpen met hun geliefden. 

Het was een prachtige dag op Spaarnwoude. Niet alleen de zon schitterde vandaag maar ook het eten en de service van de staf. Allemaal mogelijk gemaakt door Hans de Wijs. Nogmaals bedankt Hans!

SW-Winnaars.png

SW-theo.png

SW-double.png

SW-Players.png

SW-Kaarten.png

SW-Food.png

De wereld brandt dus tijd voor een rondje met de mannen. Dat relativeert lekker.

Om 11.00 uur Erik opgehaald want die mocht nog niet rijden na 2 flessen Sancerre de avond ervoor. Aangekomen op Spaarnwoude lacht de zon ons toe en is het heerlijk toeven op het terras onder het genot van een kop koffie en een heerlijk broodje. Na het in ontvangst nemen van een mooie handdoek begin ik te twijfelen of Sinterklaas niet wat vroeg is dit jaar maar alles hoort bij de Gold treatment die Hans en de zijnen vandaag voor ons in petto hebben.

Om 13.00 als 1e flight afslaan met Marcel (Monnink) en Antoni dus tijd voor een emmertje ballen op de driving range. Van de 40 ballen sla ik er welgeteld 6 rechtuit. Maar vandaag is het gezegde "een slechte generale betekent een goed uitvoering" een self-fulfilling prophecy.

Nu loopt mijn driver het hele seizoen al niet dus besluit ik na hole 2 (mijn enige streep van de dag) alleen nog maar af te slaan met mijn ijzer 4. En dit blijkt achteraf een gouden zet. Door de stabiele afslagen krijg ik gaande de ronde meer zelfvertrouwen en beginnen vooral ook mijn chippies te lopen.

Ondertussen hebben mijn flight genoten het moeilijk. Antoni heeft zijn dag niet en Marcel heeft duidelijk even wat anders aan zijn hoofd waardoor hersens en lijf vandaag duidelijk niet communiceren (sterkte Marcel). Dus na hole 5 besluiten we er allemaal maar gewoon een mooie dag van te maken en daar heb ik grote respect voor.

In de turn weet Antoni, onder het genot van een heerlijke wrap, te melden dat ik dan 20 punten heb. In de holes daarna blijf ik constant spelen en verzeker ik mezelf van een goede eindnotering door op hole 15 een birdie te noteren die goed is voor 5 punten.Na een back nine van 23 punten en een correctie van 1 op hole 1 kom ik uit op 42 punten en voor het eerst dit jaar weer eens het gevoel dat ik echt lekker gespeeld heb.

Na een koud biertje afscheid genomen van Marcel en toen begon het lange wachten. Zouden er meer zijn die vandaag een hele goede dag hadden? Mijn derde lijstje is een feit met een mooie tweede plek voor Pieter en een verrassende 3e voor Erik die ook de neary nog had. Dus weer een flesje wijn.

Vervolgens werden we getrakteerd op een heerlijk shared diner met tapas, curry soepje en heerlijke vis en schaaldieren. Afgerond met een verfrissend aardbeien dessert en koffie een perfect einde op een heerlijke dag. Edwin dank wederom, Hans dank voor de perfecte verzorging en u allen voor het gezelschap.

De wereld brandt maar ik heb vandaag weer even heerlijk kunnen genieten. Lief zijn voor elkaar!

Dikke zoen, Jouke

UITSLAG

1: Jouke Brouwer 42

2: Pieter Sandberg 38

3: Erik Smith 35

4: M de Wijs 35

5: R.Deenstra 34

6: E.Seunke 34

7: H. de  Wijs 34

8: M.Beerendonk 32

9: M.Mouritz 32

10: N. van Rossum 31

SAMBA SEBO...

Sebo.png

Sebo Woldringh mag het lijstje voor de Amsterdamse, ontworpen door www.thewhitelist.nl, naast die van vorig jaar zetten en krijgt een shirt van www.possen.nl kado. Tweede werd Lennart van Trigthij mag een wijnproeverij bijwonen gesponsord door Hans van der Putten. Derde werd Adri Reusink, hij krijgt het APKtje van Cees Thomas voor zijn Rolls. De Longest was van Brian Schutz, en de Neary werd geslagen door Adri Reusink. Zij mogen een bijzonder flesje www.vino-tuyyo.com in de wijnkelder leggen.

Amsterdamse.png

Vorig jaar oktober mocht ik op de 3e dag van de CK te Marbella met gepaste trots én kippenvel mijn eerste lijstje van de Mike Reddering Trophy in ontvangst nemen. En nu op de Amsterdamse heb ik mijn 2e lijstje mogen intikken. Maart 2015 was mijn vuurdoop bij de YGGC en ook de eerste kennismaking met deze baan. Met slechts een schamele 12 puntjes begreep ik dat ik nog een lange weg had te gaan…

Tja, dit mooie, inmiddels aardig verslavende spelletje beoefen ik nu ruim twee jaar. En met hcp 36 krijg je natuurlijk aardig wat slagen mee. De grapjes van duikboot Sebo of te wel SEBOOT waren al een aantal keer gemaakt. Echter op eerdere banen liep ik misschien best een aardige 1e negen holes. Om vervolgens de 2e negen te verprutsen?!

Nu eigenlijk heel steady en constant gespeeld met 2x 20 punten. Ondanks de af en toe fikse hoosbuien die wij over ons heen kregen. Maar niet getreurd want ik zat in een gezellige flight met Michael Tugendhaft en Stef Key. En zij waren getuige van nota bene mijn eerste par waarop Michael ad rem reageerde dat hij ook getuige was geweest van mijn eerste openbare dronkenschap, als 16 jarige, op het Amsterdams Lyceum.  Tja, de cirkel is rond…..

Terug in het clubhuis drong het tot mij door dat ik misschien wel eens als winnaar zou kunnen gaan  eindigen. Het zal toch niet? Maar nadat de laatste flight binnen was, bleek dat ik inderdaad voor de andere 2e jaarsleden Adri Ruesink en Lennart van Trigt bovenaan was geëindigd. Mooie woorden van onze voorzitter en een lijstje was mijn deel.

Helaas wel jammer om te moeten vernemen dat de 1e 9 holes niet qualifying waren omdat hole 6 en 7 in onderhoud waren en daarom iets waren ingekort. Nota bene op hole 6, par 3, heb ik mijn enige streep mogen laten noteren. Helaas zag ik pas veel te laat dat de cup ongeveer zo groot was als een omgekeerde emmer…

Tja, non-qualifying, dus helaas geen 2 punten hcp verlaging. Dan moet het maar gebeuren, eind augustus op Naarderbos.U allen een goede zomer toegewenst en blijf oefenen. Ik zeker!!

Met sportieve swing,

Sebo(ot) Woldringh

UITSLAG

1. Sebo 40

2. Lennart 37

3. Adri 37

4. Brian  36

5. Marcel 35

6. Eric 35

7. Stef 33

8. Ronald 33

9. Edwin 32

10. Wilfred 31

MOOIJ WEER...

Wilfred.png

Wilfred Mooij mag het lijstje voor Westwoud, ontworpen door www.thewhitelist.nl, voorzichtig aan zijn muur spijkeren en krijgt een shirt van www.possen.nlTweede werd Cees Thomas, hij mag een wijnproeverij bijwonen gesponsord door Hans van der Putten. Derde werd Michael Dukker, en als afwisseling op het APKtje van de nr 2 mag hij nu een avondje uit eten bij www.samasebo.nl. De Longest was van Marcel Monnik, die we al een tijdje niet gezien hadden, en de 'net geen hole in one' werd geslagen door Mooij. Zij kregen www.vino-tuyyo.com mee naar huis om hun topdag te vieren.

Marcel.png

 Golfclub.png

Ik heb nog nooit zoveel nieuwe woorden op 1 dag geleerd.

Na een teleurstellende start van Peter en Nick herpakten zij zich langzaam maar zeker.  Peter van Essen en Nick van Rossum waren na 3 holes al 2 doosjes ballen kwijt. De sfeer was om te snijden. De clubs (van Nick) vlogen laag. En tussen die twee vloekende en tierende macho's moest ik me maar zien te concentreren. Goed voor mijn vocabulaire, maar als ik nog verder in detail treed wordt deze tekst waarschijnlijk niet gepubliceerd.

Toch nog gelukt.Vorig jaar speelde ik ook met  Nick op Westwoud. Op hole 8 sloeg ik toen mijn eerste en enige hole in one. Na 9 holes had ik ruim 20 punten. Nick van Rossum had het nakijken. Dacht ik toen…….Om teleurstellend met 30 puntjes op een 4e plaats te eindigen.

Vandaag had ik 19 punten na 9 holes. Op hole 8 had ik vandaag een teleurstellende par……………Ik leek wel een verwend kind. Hoe kun je nou niet tevreden zijn met een par? Dit jaar hoefden we niet te schuilen voor het onweer. Toch stortte ik net als vorig jaar weer in na de turn. Bij mijn afslag op hole 10 kwam mijn tee verder dan mijn bal. Ik herkende in mijzelf weer het psychische wrak van vorig jaar.  Maar met veel geluk voorkwam ik een streep en dat herhaalde zich op hole 11. Het geluk hing aan mjn kont.

 Ik kon me herpakken en wist wonderwel weer puntjes te sprokkelen. Ondanks het gemopper van Nick dat hij zijn houten 3 kwijt was.  Ik heb Nick uitgelegd dat het ongebruikelijk is dat golfers met clubs gooien, laat staan dat ze ze terug gooien. Ondanks dat herstelde Nick zijn kaart behoorlijk. Dat probeerde Peter ook. Hij deelde mij mede dat hij nog maar 4 puntjes van mij verwijderd was en dat hij de strijd om de winst met me aanging. Dat bewees hij op de neary hole 12. Met een fantastische bal lag hij als eerste speler op de green. Mijn ziekenhuisbal bleek na zorgvuldige meting echter toch nog ietsje beter. Hij mocht thuis gaan vertellen dat hij bijna de winst en bijna de neary had.

 Peter sloot de dag net zo af als hij was begonnen, met 2 streepjes.  Verder heeft hij net als Nick fantastisch gespeeld. Nick speelde zelfs zo goed dat hij één van onze voorgangers op een meter na miste. Namens onze hele flight, nogmaals onze excuses.

Na binnenkomst pakte Nick een buggy om zijn houten 3 te gaan zoeken. Nadat hij was vertrokken werden wij op het terras aangesproken door een meneer die een 'stukje houten 3'  had gevonden. Deze halve houten 3 werd na terugkomst door Nick herkend als de helft van de houten 3 die hij kwijt was geraakt. Waar die andere helft is gebleven blijft een raadsel. Al met al weer een fantastisch dag met de Jongeheren.

Wilfred Mooij

UITSLAG

1 Wilfred Mooij 36 

2 Cees Thomas 35 

3 Michael Dukker 32 

4 Nick van Rossum 31 

5 Pieter Sandberg 31 

6 Ernst Seunke 31 

7 Marcel Monnink 30 

8 Ilja Seunke 28 

9 Peter van Essen 28 

10 Joris Brüggen 25 

DUIMPJES VOOR DOES OP THE INTERNATIONAL

Doesburg.png

Ron van Doesburg mag met 34 punten het begeerde lijstje voor The International, ontworpen doorwww.thewhitelist.nlaan de muur hangen en krijgt een shirt van www.possen.nlTweede werd Hans de Wit, hij mag proeven of zijn eigen stash, gesponsord door Hans van der Putten, nog te pruimen is. Derde werd Hans van der Putten himself, en als afwisseling op het APKtje van Cees Thomas mag hij nu een avondje naar www.samasebo.nl. De Longest was van Frank Bakker en de Neary werd geslagen door Bart Hulsman. Zij mogen de wijn van de winnaar www.vino-tuyyo.combinnen gieten met een kaasje.

The-international.png

Een dagje ouder....

Zondagmorgen begon met een maagbeschermer en een diclofenacje om de pijn van mijn RSI hand, golfelleboog, voetbalknie, wicketkeepvingers en dansenkels enigszins te verlichten. Ook nog hoofdpijn, omdat ons lid Ronald Koster zaterdagavond een feestje gaf vanwege zijn 50e verjaardag en waar werd gedanst op de opzwepende muziek van een 67 jarige D.J. en gelurkt aan pijpjes ijskoud bier.  

Startende in de 1e flight met De Witte Vos (Robert-Jan en Willem) en uitgezwaaid door de ook jarige Marc Beerendonk met vrouw (ja wat moet je anders op je verjaardag) genoten we van deze prachtige baan.

Erg leuk is het, dat als je op de Holes 5 en 6 een mooie bal slaat, de passagiers, die voor het raam zitten in de laag overvliegende vliegtuigen, hun duim ophoog steken. Na de eerste negen holes 2 strepen en 18  punten gaf aan dat het wel lekker liep. De tweede negen 2 strepen en 16 bracht het totaal op 34 punten volgens Frank Stableford.

Na afloop toch maar aan de AIX rosé en wachten op de andere 3 flights. De 34 punten bleken genoeg te zijn, want nummer 2 werd Hans de Wit met 33. Omdat Frank Bakker een kalligrafeercursus had gevolgd, mocht hij mijn naam in prachtige groene letters invullen op het lijstje.Toen ik mijn vrouw thuis het lijstje liet zien en zei dat Bakker dat geschreven had zei ze :“was zijn dochter er ook dan?”

Oh ja, in mijn speech sprak ik over mijn 1e lijstje, maar het blijkt het 2e te zijn! (toch een dagje ouder) Maar ik ben er net zo blij mee als het 1e lijstje.  Overigens  bleef het nog lang onrustig in Badhoevedorp...

Ron van Doesburg

UITSLAG

1)Ron v Doesburg 34

2)Hans de Wit  33

3)Hans vd Putten 33

4)Peter v Essen 31

5)Rein Akkerman 30

6)Wouter de Haan 30

7)Nick v Rossum 28

8)Sebo Woldringh 28

9)Benno Honsdrecht 27

10)Robert J  de Witte 27

KIRSCHNER WINT ZIJN DERDE 

Liemeer3.png

Kenneth Kirschner mag het Liemeer lijstje van www.thewhitelist.nl met 36 punten naast die andere twee hangen en krijgt een shirt van www.possen.nlTweede werd onze enige 'FiscalPro' Erik Smith, hij is voor de zoveelste keer uitgenodigd door Hans van der Putten voor een wijnproeverij. Derde werd Jouke Brouwer, en als afwisseling op het APKtje van Cees Thomas mag hij nu een hapje doen bij www.samasebo.nl . En natuurlijk bedankt de YGGC en de sponsorcommissie Sebo Woldring voor deze smakelijke prijs. De Longest was van Ronald Koster en de Neary werd geslagen door Edwin Geluk. Zij mogen de wijn van www.vino-tuyyo.com lekker opslurpen.

Liemeer1.png

Liemeer4.png

Kermit.png

Liemeer2.png

Starttijd 13:40. De regen trok weg. Het zonnetje brak door en de eerste spelers hadden afgeslagen met poes op de tee. Ik speelde met, in het groen gekleed, singel handicapper Kermit van Rossum en longhitter Bart Hulsman. Altijd spektakel, vooral als die kikker ergens een chipje mist.

Na een slecht begin zei Bart op hole drie dat mijn oefenswing een stuk rustiger was dan mijn echte swing. Blijkbaar een goede tip want daarna speelde ik verder zonder die oefenswing en begon het spel te lopen. Mijn drives en approaches werden beter en de puts raakte de achterkant van de cup. Opeens liep ik 4 parren en een birdie achter elkaar en had ik op hole 14 al 29 puntjes.

Vorig jaar wist Guido Dukker mij hier op Liemeer nog te verslaan met een betere tweede negen doordat ik een streep noteerde op de laatste hole. Gelukkig stimuleerde Nick mij om het nog even vol te houden.

Terug in het clubhuis had ik het geluk dat mijn tweede negen nu beter waren dan die van mijn nieuwe belastingadviseur ‘Fiscalpro’ Erik Smith die ook met 36 puntjes op het terras zat. Mijn derde lijstje was een feit. Gevierd met de overgebleven leden, een mals biefstukje en een goed glas rode wijn. Bart, nogmaals bedankt voor de gouden tip!

Kenneth Kirschner

UITSLAG

1 Kenneth Kirschner 36 

2 Erik Smith 36 

3 Jouke Brouwer 35 

4 Michael Dukker 35 

5 Feddo Kuiper 35 

6 Nick van Rossum 34 

7 Hans de Wijs 34 

8 Michael Tugendhaft 32 

9 Edwin Geluk 31 

10 Rein Akkerman 31 

 DE HAAN KRAAIT VICTORIE OP PURMEREND

Purmerend.png

Rob de Haan mag het lijstje van www.thewhitelist.nl met 33 punten in zijn hok hangen en krijgt een shirt van www.possen.nlTweede werd onze enige Pro Brian Shutz, hij is uitgenodigd door Hans van der Putten voor een wijnproeverij. Derde werd Feddo Kuiper, hij mag zijn "Beamer" langsbrengen voor een APKtje bij www.garageceesthomas.nl. De Longest was van Feddo Kuiper en de Neary werd geslagen door Pieter Sandberg. Zij kregen de wijn van www.vino-tuyyo.com alvast mee naar huis om te keuren.

Purmerend2.png

Bij het inschrijven voor de wedstrijden voor seizoen 2016 heb ik lang getwijfeld over die van 1 mei in Purmerend. Ik heb namelijk geen beste herinneringen aan deze baan.

In een ver verleden was het een vaste waarde op onze YGGC kalender, maar met name de kwaliteit van de laatst aangelegde 9 Holes (de rode baan), liet veel te wensen over. Ik heb destijds ook met mezelf de afspraak gemaakt om niet meer voor deze wedstrijd in te schrijven.

Uiteindelijk verdween de baan ook van de kalender om dit jaar voor het eerst weer te verschijnen. Toch maar ingeschreven met de illusie dat na een aantal jaren rijpen de baan alleen maar beter geworden kon zijn.

Alles leek op 1 mei op zijn plek te vallen: het was prachtig weer, we speelden met een klein gezelschap (het neusje van de zalm van de YGGC!) en ik mocht starten in de 1e flight met Pieter en Brian. Vol goede moed werd gestart op de rode baan die vervolgd werd met nog 9 holes op de blauwe baan.

Ondanks een lichte teleurstelling over de vooruitgang in kwaliteit van de rode baan werden er door onze flight toch flink wat puntjes bij elkaar gespeeld.Na hole 9 werden we bovendien verrast met een heerlijk broodje kip en een bekertje rosé aangeboden door Burggolf.

Ook de 2e 9 holes werden in een lekker tempo afgewerkt en uiteindelijk kwamen we met een goede score na een heerlijke middag tevreden op het terras terug. Daar duurde het even voordat de rest van het gezelschap arriveerde, maar bij het verzamelen van de kaarten bleken mijn 33 punten voldoende voor de winst.

Ik was bovendien niet de enige prijswinnaar uit onze flight, Brian werd met 32 punten 2e en Pieter won de neary. Mijn conclusie: nooit meer mopperen over Purmerend en altijd inschrijven want het is een top baan!

Rob de Haan

UITSLAG

1. Rob de Haan   33

2. Brian Schutz   32

3. Feddo Kuiper   31

4. Ilja Seunke   29

5. Ernst Seunke   25

6. Pieter Sandberg   25

7. Erik Smith    21

8. Antoni Janssen   18

9. Marcel de Wijs   16

10. André Janssen   13

DUKKER ZEGEVIERT OP ZEEWOLDE 

Dukker.png

Michael Dukker wint zijn eerste lijstje van www.thewhitelist.nl met 42 punten en krijgt een shirt van www.possen.nl  Tweede werd 'De Rosser' van Rossum, die samen met alle winnaars van vorig jaar moet wachten tot de uitnodiging voor een wijnproeverij van Hans van der Putten de deur uit gaat. Derde werd Marcel Mouritz, hij mag zijn pruttelende Porsche laten keuren bij www.garageceesthomas.nl. De Longest was van Bart Hulsman en de Neary werd geslagen door Opa Nick den Ouden. Zij gingen gezellig aan de wijn van www.vino-tuyyo.com. 

Bart-hulsman.png

Nick-den-Ouden.png

Zeewolde.png

Twee weken geleden na afloop op het terras van Wilnis werd er smakelijk gelachen om Wouter, de Joop Zoetemelk van de YGGC. Al vijf of zes keer tweede geworden en nog nooit een lijstje gewonnen...Hij was vast en zeker de enige die nog nooit een lijstje had gewonnen. Ik lachte maar een beetje besmuikt mee, want ook ik had nog nooit een lijstje gewonnen...Of overigens maar in de buurt van de tweede plaats gekomen...


Wel van de winter doorgespeeld op de AOC, een team vormend met Michel, en lachend eerste geworden.  De vorm was er dus. Die prijs was een reisje naar Turkije, een mooie prijs, maar een lijstje van de YGGC, dat zijn toch wel de prijzen waar het om gaat. Zou het er dit keer dan eindelijk eens van komen?

Zeewolde is een moeilijke baan werd verteld, lang en veel water. Ik kon er niet over meepraten, had er nog nooit gespeeld. Het enige dat ik wist is dat ik nog nooit had verloren op Zeewolde.

Vroeg verzamelen dus was het moto en zo geschiedde.  Ruim twee uur van te voren kwamen we in Zeewolde aan, een beetje erg vroeg maar genoeg tijd om met wedstrijdsecretaris Edwin een lekker kopje koffie met appelgebak te nuttigen en eens lekker in te slaan. Altijd wedstrijdje doen natuurlijk, samen met Michel en Hans. Wie hem het eerste op de Bullseye slaat, het eerste in het netje. En, voor mij uniek, wie het eerste een Rugby conversion maakte. De een na de andere conversion maakte ik, de denkbeeldige scheidsrechters kregen lamme armen van het in de hoogte steken van de vlaggen. En ook daarna, met het wedstrijdje putten won ik voor het eerst van mijn leven van Hans. Dit kon toch niet fout gaan?

Bezweet en al op de eerste tee aangekomen stonden mijn flightgenoten Bakker en Beer al op mij te wachten. De gehele middle order van het tweede van ACC van midden jaren tachtig als eerste van start. Wat gezellig!  Het enige dat er nog aan mankeerde was dat we niet de avond van te voren in Cafe Nol hadden verzameld zoals we dat in onze jonge jaren onder captaincy van Ton Disselkoen deden. Maar ja, je kunt niet alles hebben. Dit kon nu al niet meer misgaan, helemaal nadat Beer spontaan aanbood mijn parapluutje en jas in zijn tas te stoppen...


Aan de andere kant, Bakker en Beer, allebei met een nieuw knuppeltje, Bakker zelfs met een geheel nieuw Cobra setje, dat zou wel weer eens zo’n wedstrijdje ver plassen/slaan kunnen worden. Met aanloopjes afslaan en dat soort ongein. Inslaan hadden ze niet nodig gevonden en Beer stond al druk te zwaaien met zijn nieuwe knuppeltje.


Misschien was achteraf inslaan toch wel handig geweest want zijn eerste afslag eindige exact 23 centimeter van de tee. Eerste rondje was dus al binnen. En ook Bakker, die per slag zijn nieuwe clubs uit het plastik haalde, was duidelijk nog niet gewend aan zijn setje.
En ik? Ik speelde als nooit tevoren. Raakte ze lekker, putte niet laf en had op de goede momenten een beetje mazzel. En erg belangrijk, ik werd heel erg geholpen door mijn flight genoten die, ondanks dat ze zelf niet top speelden, gewoon relaxed bleven en, helemaal belangrijk, erg hun best deden om elkaars en mijn ballen te vinden. Overigens, als we er een kampioenschap ballen vinden zou bestaan zou ik mijn geld op Bakker zetten. ‘Heel normaal’ zegt Beer. Dat zal best maar ik heb het vaak anders meegemaakt. Heren, bedankt daarvoor! Het was een van de redenen dat ik met 42 puntjes binnen kwam.


En dan maar wachten. De een na de andere topper komt binnen, ik noem de Nicky’s, ik noem een Does, een Jack, Sandberg, Koster. Eigenlijk gewoon allemaal toppers en allemaal al in het bezit van zo’n felbegeerd lijstje. Zenuwslopend. Dan nog maar een biertje, en nog maar een, ze smaken lekker met dit warme weer. Eindelijk de verlossende speech van onze veurzitter, mijn eerste lijstje is een feit. Wel zelf even de naam invullen.

En van nu af aan lach ik mee, niet meer zo besmuikt.  Die Wouter, nog nooit een lijstje gewonnen....

Michael Dukker

UITSLAG

1 Michael Dukker 42 

2 Nick van Rossum 37 

3 Marcel Mouritz 36 

4 Nick den Ouden 35 

5 Jan Sandberg 32 

6 Bart Hulsman 31 

7 Peter van Essen 28 

8 Sebo Woldringh 28 

9 Ronald Koster 27 

10 E.P. Knüpfer 25 

AKKERMAN WINT WILNIS

 Akkerman.png

   Rein Akkerman wint Wilnis met 35 punten en mag het lijstje van www.thewhitelist.nl aan de muur spijkeren en het shirt van www.possen.nl in zijn walk in closet hangen. Tweede werd Wouter de Haan, die samen met alle winnaars van vorig jaar moet wachten tot de uitnodiging van Hans van der Putten voor een wijnproeverij de deur uit gaat. ( Heerlijke wijn overigens ) Derde werd Jan Sandberg, hij mag zijn winkelwagentje laten keuren bij www.garageceesthomas.nl. De Longest en de Neary zijn helaas niet uitgereikt. Hier nog even wat jullie dan missen www.vino-tuyyo.com 

Wilnis_bal.png 

De eerste wedstrijd van 2016 is een feit, Wilnis is  een oord waar ik niet heel veel ben geweest, maar in die omgeving ooit bij Smith bestuursvergadering gehad, en herinnerde mij dat de omgeving door vele slootjes werd omgeven.

Aangekomen op golfbaan Wilnis viel als eerste op dat een parkeerplaats vinden haast onmogelijk was, waar later de mevrouw van de golfshop mij uitlegde dat dit kwam door een groot toernooi wat diezelfde dag gehouden werd op de par 3 baan. Ik had mijzelf de eerste wedstrijd als wedstrijdleiding aangesteld, dus was vroeg aanwezig om alle kaarten in te vullen, dat het de start van een nieuw seizoen was merkte ik pas op hole 9, aangezien ik vergeten was om de longest en de neary uit te zetten.

Ik had mijzelf voor de eerste wedstrijd ingedeeld met Hans en Brian om lekker gezellig en luchtig het seizoen te openen, gedurende de week kwam daar de van een bronchitis herstelde Jan Sandberg nog bij. Toen ik de eerste 6 holes 5 parren kon opschrijven wist ik dat het wel eens weer zo een dag kon worden, Jan liep prima, Hans redelijk, en Brian had last om voorbij de damesafslag te komen.

De baan zelf was niet echt in topconditie, wat mij misschien wel geholpen heeft, greens waren in erbarmelijke conditie, en de fairways waren ook niet om over naar huis te schrijven, maar we hadden 20 graden en zon, dus dat maakte alles goed.Toen ik na 18 holes 35 punten op de kaart had en ingeleverd aan de tafel zag ik al een beteuterd gezicht bij Wouter, die ook weer een mooie 34 punten op zijn kaart had.

Toen de laatste flight binnen was en bleek dat 35 punten winnend was, realiseerde ik mij dat ik weer een lijstje rijker was en de zolder weer een mooier aanblik zou krijgen.

Het terras van Wilnis lag heerlijk in de zon, het diner boven verwachting en gezellig, en het seizoen is goed op gang gekomen. Op naar meerdere mooie gezellige YGGC dagen

Rein Akkerman

 UITSLAG

1)Rein Akkerman   35

2)Wouter de Haan 34

3)Jan Sandberg  33

4)Nick van Rossum 32

5)Hans vd Putten  28

6)Michel de Jongh 27

7)Ilja Seunke 27

8)Feddo Kuiper  26

9)Wim Vos 26

10)Michael Dukker 26

 Golfbaan.png

MAY THE COURSE BE WITH YOU

Het golfseizoen gaat voor de YGGC binnenkort weer van start. Michael heeft zijn uiterste best gedaan om een uitgebalanceerd POTY programma samen te stellen.

Ook het CK belooft heel bijzonder te worden. Voor de eerste keer in de geschiedenis van onze vereniging zullen wij op drie opeenvolgende dagen, op een van de mooiste banen van Europa, Monte Rei in Portugal, om de titel strijden.

Het matchplaytoernooi onder leiding van Nick en Jan zal ook dit jaar een derde kampioen gaan opleveren. Prima dus allemaal. Het aantal inschrijvingen voor de wedstrijden is zoals gewoonlijk behoorlijk in aantal, maar de manier waarop sommige leden reageren op mails is niet-gentleman waardig. Dat kan en moet beter.

Drie leden hebben op dit moment fysieke problemen. Theo Houtman strijdt vol wilskracht om zijn ziekte te overwinnen, Gerard Linnemann heeft een knieprobleem en Raymond Deenstra heeft een afgescheurde achillespees. Sterkte mannen.

Wij wensen alle YGGCers een heerlijk, gezellig, gezond en sportief seizoen toe en zien jullie hopelijk snel tijdens een van de POTY wedstrijden.

Het Bestuur